- Home
- Salades
- Lauwwarme salade van Parelhoen perzik en hazelnootdressing ( 4 tot 8 personen)
Lauwwarme salade van Parelhoen perzik en hazelnootdressing ( 4 tot 8 personen)
Aantal personen: 6
Ingrediënten
2 parelhoenders
50 g boter
50 g haricots verts
150 g gemende slasoorten
1 perzik
50 g grotchampignons
1 dl perziklikeur
2 el witte wijn azijn
1 dl kippebouillon
50 cl arachide olie
50 cl hazelnootolie
4 g zout
3 peperkorrels
2 sjalotjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kruid de parelhoenders, ook in de buikholte.
- Verhit de boter in een braadslee en laat de parelhoenders rondom bruin kleuren.
- Zet de pan daarna in de oven en braad de parelhoenders in 25-30 min. mooi goudbruin en gaar.
- Bedruip ze af en toe met de braadboter.
- Maak intussen de haricots verts schoon en blancheer ze beetgaar.
- Afkoelen in ijswater.
- Hak de sjalotjes fijn.
- Was de sla soorten en slinger ze droog.
- Snijd het vruchtvlees van d perzik in brunoise.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in fijne julienne.
- Meng de ingrediënten voor de salade
- Neem de parelhoenders uit de oven maar laat ze afgedekt met aluminiumfolie ca. 15 min. rusten.
- Dégraisseer de braadjus met perziklikeur en de azijn.
- Voeg de gevogeltebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Giet het vocht door een zeef in een steelpan en klop er met kleine beetjes tegelijk de arachide en hazelnootolie door, houd de saus warm.
- Snijd de borstfilets los van het karkas en snijd de filets in mooie dunne plakjes.
- Verdeel het borstvlees en de boutjes over voorverwarmde borden en strooi de perzikblokjes erover.
- Giet de warme dressing over de salade en meng alles goed.
De porties zijn afhankelijk van de hoeveelheid parelhoen. (1/2 parelhoen voor 1 of 2 personen.)
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Vissalade
Bloemkoolsalade II
Vijgensalade
Zomersalade met verse kruiden
Frisse salade